NIKLAS PALMBERG

Med hjälp av läromedlet ska man få ta del av ett digert matematiskt innehåll och samtidigt lära sig använda de tekniska hjälpmedel som dagens studentskrivningar förutsätter.

niklas-palmberg_forfattarbild

Jag heter Niklas ”Nikke” Palmberg och till vardags arbetar jag som lektor i matematik och fysik vid Vasa övningsskolas gymnasium. Jag stortrivs i rollen som lärare och bestämde mig faktiskt redan som 8-åring att bli just lärare. Jag har alltid tyckt om matematik och fortsatte efter lärarstudierna att forska i matematik och erhöll doktorsgraden år 2006. Min doktorsavhandling hade titeln ”Analytic Function Spaces. Properties of Operators and Duality”. På sidan av läraryrket arbetar jag som censor i matematik för Studentexamensnämnden och är även aktiv inom Skolresurs.fi. Min fritid går åt till att umgås med familjen (fru och fyra barn), samt att utöva olika sporter. Närmast hjärtat ligger racketsporten padel. En mycket bra motvikt till det annars ganska hektiska arbetslivet.

Min vision för matematikserierna Alfa och Omega är att vara med och skapa ett inlärningsmaterial som lämpar sig både för lärare och studerande att använda på ett för just dem ändamålsenligt sätt. Med hjälp av läromedlet ska man få ta del av ett digert matematiskt innehåll och samtidigt lära sig använda de tekniska hjälpmedel som dagens studentskrivningar förutsätter. Ett mångsidigt utbud av uppgifter där det tydligt framgår vilka verktyg som ska användas, på vilket sätt och varför. Jag är väldigt glad över den nya plattformen för våra digitala läromedel där  de studerande gör alla uppgifter i själva läromedlet.

Niklas skriver tillsammans med Jan-Anders Salenius och serierna Alfa i lång matematik och Omega i kort matematik enligt GLP2021. Niklas har tillsammans med samma författarteam tidigare skrivit bland annat succéserierna MA Kort och MA Lång enligt GLP2016.