I våra nya läromedel enligt GLP2021 kan läraren enkelt låsa upp eventuella tilläggsmaterial, som facit och modellsvar, åt sina studerande. Det kräver att läraren och hens studerande kopplat sig till samma grupp. Både lärare och studerande kommer automatiskt till sidan för att koppla grupp varje gång hen startar det enskilda läromedel.

Läs instruktionerna nedan eller se videon här.

 

LÅSA UPP TILLÄGGSMATERIAL FÖR STUDERANDE

1) Starta läromedlet (och koppla dig till grupp, om du inte gjort det tidigare).

2) Klicka på kugghjul-ikonen uppe till höger på läromedlets startsida.

3) Klicka på ”Administrera uppgifter”.

4) Välj vem du ska låsa upp tilläggsmaterial för.

Klicka på rullgardinsmenyn under ”Läromedlets uppgifter” och välj ”Hela gruppen” eller en enskild studerande. ”Hela gruppen” är standardval. Gör alltid först inställningar för hela gruppen och först därefter eventuella justeringar för enskilda studerande.

5) Välj vad som ska låsas upp i läromedlet.

Navigera till rätt innehåll via den interaktiva innehållsförteckningen. Den listar alla avsnitt, kapitel och uppgifter som ingår i läromedlet. Tips! Klicka på ikonen i kolumnen ”Direktlänk” för att snabbt kontrollera innehållet/uppgiften.

Lägg märke till att uppgifter som saknar knapp för ”Tilläggsmaterial” inte har något tilläggsmaterial att låsa upp.

Lås upp tilläggsmaterial i enskild uppgift eller till exempel hela kapitlet. Lås upp enskild uppgift genom att klicka på knappen vid just den uppgiften.

Klicka på knappen vid kapitlets/sektionens namn för att på en gång låsa upp alla tilläggsmaterial i hela kapitlet/sektionen.

6) Klart! Inställningarna sparas automatiskt.