Startsida » Gymnasiet » Modersmål » Tusen och en text

Tusen och en text


Tusen och en text är ett läromedel i modersmål och litteratur för gymnasiet. Läromedlet är utarbetat för GLP2016.
 
Tusen och en text fokuserar på att förstå, analysera och tolka de texter och genrer vi möter i vårt multimodala samhälle. Varje kapitel består av en temadel med tillhörande teori. Läromedlet innehåller både klassiska och moderna litterära texter. Övningarna låter de studerande tillämpa det som tema- och teoridelarna behandlat. Läromedlet innehåller undersökande och kreativa uppgifter i vilka de tuderande själva reflekterar kring och experimenterar med olika slags texter.

Om Tusen och en text

Det digitala läromedlet Tusen och en text fokuserar på att förstå, analysera och tolka de texter och genrer vi möter i vårt multimodala samhälle. Varje kapitel består av en temadel med tillhörande teori. Läromedlet innehåller både klassiska och moderna litterära texter. Centrala författarskap presenteras i sitt litteraturhistoriska sammanhang.

I temadelarna arbetar lärare och studerande med sex olika teman. I övningarna får man tillämpa det som tema och teoridelarna behandlat. Läromedlet innehåller undersökande och kreativa uppgifter i vilka studerandena själva reflekterar kring och experimenterar med olika slags texter.

Multilitteracitet, digitalt kunnande och kulturell och kommunikativ kompetens är färdigheter som i olika övningar genomgående utvecklas.

Tusen och en text är uppbyggt kring kurserna i modersmål och litteratur, och beaktar kompetenskraven enligt GLP2016.

Tusen och en text ingår också i Gymnasiebanken, ett allt-i-ett-paket som omfattar digitala läromedel i de flesta läroämnen.

Författare

Katrina Åkerholm och Ann-Louise Holmgren har skrivit läromedlet Tusen och en text. De har lång och mångsidig erfarenhet av modersmålsundervisning.

Titlar i serien

Kom igång med dina digitala läromedel

Här hittar du instruktioner och tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få e-post om senaste litteraturnytt, erbjudanden, tillställningar och andra roliga nyheter från oss på S&S Litteratur en gång i månaden.

nyhetsbrev böcker pärmbilder