Visa allt Dölj digitala läromedel Visa enbart digitala läromedel
Tidspiraten

Tidspiraten

Tidspiraten är ett nydanande läromedel i historia för årskurserna 4-6, en resa i tid och rum berättad av vår prisbelönta barn- och ungdomsförfattare Maria Turtschaninoff. Tanken är att den spännande berättelsen ska väcka elevernas intresse för historia, ett ämne som de sedan får utforska med hjälp av faktatexter, bilder, kartor och övningar.

Tidspiraten innefattar en Textbok, två Aktivitetshäften, en Ljudbok och ett Digitalt materialpaket för läraren.

Flera experter har bidragit med sitt kunnande för att förankra Tidspiraten i historien och i pedagogiken. Tre klasslärare, Lena Gärkman, Tove Isomaa och Marcus Lindroos, har fungerat som pedagogiskt bollplank för Maria och sett till att Tidspiraten fungerar i historieundervisningen för eleverna i årskurs 4, 5 och 6.

Följande forskare och historiker har bidragit med information om de olika tidsperioderna samt granskat bokens texter och bilder: Holger Weiss och Katja Bargum (förhistorien), Saana Svärd (tvåflodslandet), Patricia Berg (Egypten), Björn Forsén (Grekland och romarriket), Derek Fewster (vikingatiden och medeltiden), Kasper Kepsu (nya tiden och stormaktstiden) samt Charlotta Wolff (1700-talet och revolutionen).

Illustratör för serien är Kalle Bladin.

Alla titlar i serien