fbpx
Startsida » Årskurs 7-9 » Elevhandledning » Från dröm till handling

Från dröm till handling


Från dröm till handling är en läromedelsserie i elevhandledning för åk 7–9.

Serien jobbar med tre huvudteman: Jag själv som handlar om elevens självbild och självkänsla, Jag i skolan som tar upp studieteknik och utbildningsalternativ och Jag i samhället om prao och att söka jobb.

Om Från dröm till handling

Från dröm till handling är en bok och ett digitalt lärarmaterial i elevhandledning för åk 7–9.

Boken hjälper eleverna att orientera sig i stadieövergångarna, både när det gäller att komma igång med studierna på högstadiet och i fortsatta studier efter den grundläggande utbildningen.

Boken har tre huvudteman: Jag själv som handlar om elevens självbild och självkänsla, Jag i skolan som tar upp studieteknik och utbildningsalternativ och Jag i samhället om prao och att söka jobb. Varje kapitel avslutas med övningar, diskussionsuppgifter och individuella övningar som samlas i slutet av boken till elevens egen portfolio.

Boken har uppdaterats och reviderats, den utkommer nu i sin tredje upplaga.

Det digitala materialpaketet riktar sig till läraren. Lärarmaterialet innehåller en digital kopia på boken, lärarhandledning till texten och uppgifterna i boken samt uppdaterade länkar till webbsidor med mer information.

Författare

Författargruppen har lång, bred och mångsidig erfarenhet av elevhandledning. Bakom serien står Kicki Häggblom, Ann-Sofie Nygård, Maria Lindberg, Pamela Backholm och Nina Grönberg.

Titlar i serien

Kom igång med dina digitala läromedel

Här hittar du instruktioner och tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att regelbundet få information om evenemang, nya läromedel och annat aktuellt.

nyhetsbrev böcker pärmbilder