Startsida » Årskurs 1-6 » Musik » Musikporten

Musikporten


Musikporten är finlandssvensk serie i musik för de yngsta. Serien riktar sig till de allra minst, och består av en sångsamling och ett läromedel för att lära sig spela kantele.

Om Musikporten

Musikporten är en sångsamling för de allra minsta. Serien består av en sångbok och ett läromedel i att lära sig spela kantele.

Sångboken omfattar ramsor, sång- och danslekar, sånger om djur och natur, om nära och fjärran, om årstider och om vardag och fest. I sångsamlingen ingår såväl kända och tidlösa sånger som en lång rad sånger skrivna för samlingen.

I Musikportens kantele lär man sig spela femsträngad kantele på ett strukturerat sätt. Eleven bekantar sig med instrumentet och går sedan vidare till att ackompanjera och spela melodier på kantelen. Sångerna har valts ut enligt svårighetsgrad så att eleverna kan avancera i egen takt.

Musikporten passar bra för musiklekskolor, daghem, dagklubbar, församlingar och för de lägre årskurserna i grundskolan.

Författare

Inger Söderman står bakom serien. Terese Bast har illustrerat sångboken. Marcus Söderström har gjort text- och notsättning.

Titlar i serien

Kom igång med dina digitala läromedel

Här hittar du instruktioner och tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få e-post om senaste litteraturnytt, erbjudanden, tillställningar och andra roliga nyheter från oss på S&S Litteratur en gång i månaden.

nyhetsbrev böcker pärmbilder