Startsida » Årskurs 7-9 » Elevhandledning » Från dröm till handling

Från dröm till handling


Från dröm till handling är en läromedelsserie i elevhandledning för åk 7–9.

Serien jobbar med tre huvudteman: Jag själv som handlar om elevens självbild och självkänsla, Jag i skolan som tar upp studieteknik och utbildningsalternativ och Jag i samhället om prao och att söka jobb.

Om Från dröm till handling

Från dröm till handling är en bok och ett digitalt lärarmaterial i elevhandledning för åk 7–9.

Boken hjälper eleverna att orientera sig i stadieövergångarna, både när det gäller att komma igång med studierna på högstadiet och i fortsatta studier efter den grundläggande utbildningen.

Boken har tre huvudteman: Jag själv som handlar om elevens självbild och självkänsla, Jag i skolan som tar upp studieteknik och utbildningsalternativ och Jag i samhället om prao och att söka jobb. Varje kapitel avslutas med övningar, diskussionsuppgifter och individuella övningar som samlas i slutet av boken till elevens egen portfolio.

Boken har uppdaterats och reviderats, den utkommer nu i sin tredje upplaga.

Det digitala materialpaketet riktar sig till läraren. Lärarmaterialet innehåller en digital kopia på boken, lärarhandledning till texten och uppgifterna i boken samt uppdaterade länkar till webbsidor med mer information.

Författare

Författargruppen har lång, bred och mångsidig erfarenhet av elevhandledning. Bakom serien står Kicki Häggblom, Ann-Sofie Nygård, Maria Lindberg, Pamela Backholm och Nina Grönberg.

Titlar i serien

Kom igång med dina digitala läromedel

Här hittar du instruktioner och tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få e-post om senaste litteraturnytt, erbjudanden, tillställningar och andra roliga nyheter från oss på S&S Litteratur en gång i månaden.

nyhetsbrev böcker pärmbilder