Startsida » Gymnasiet » Historia » Tidslager

Tidslager


Tidslager är en serie i historia för gymnasiet enligt GLP2021. Serien utvecklar det historiska tänkandet. De studerande får färdigheter att söka, tolka och tillämpa historisk kunskap.
 
Texterna, bildmaterialet och uppgifterna i Tidslager leder steg för steg de studerande till en djupare förståelse för historiekunskapen och dess tolkningsmässiga karaktär. Serien innehåller källmaterial i både text och bild som de studerande får analysera och reflektera kring.

Om Tidslager

Serien Tidslager utvecklar det historiska tänkandet! De studerande får färdigheter att söka, tolka och tillämpa historisk kunskap.

Historia är egentligen ett färdighetsämne – i grund och botten handlar det om att lära sig och utveckla ett källkritiskt tänkande. Texterna, bildmaterialet och uppgifterna i Tidslager leder steg för steg de studerande in i en allt djupare förståelse för historiekunskapen och dess tolkningsmässiga karaktär.

Läromedlen innehåller källmaterial i både text och bild som de studerande får analysera och reflektera kring.

Innehållet är mångsidigt: text, bild, grafik, ljud, självrättande uppgifter för kontroll av förståelse och öppna uppgifter för såväl enskilt arbete som arbete i par eller smågrupper. Tidslager innehåller historiskt källmaterial både i text och bild! Bland texterna finns utdrag ur brev, artiklar, böcker och mer. I bildmaterialet ingår bland annat kartor, foton, illustrationer och målningar.

Tidslager ingår också i Gymnasiebanken, ett allt-i-ett-paket som omfattar digitala läromedel i de flesta läroämnen.

Författare

Serien Tidslager består av både titlar som vi ger ut i original och översatta titlar.

HI1 och HI2 är översätta från finska. Bakom den finska förlagan Opus står Jari Aalto, Louis Clerc, Marja-Leena Hänninen, Susanna Niiranen, Nina Penttinen, Mikko Puustinen, Mikko Saikku, Vesa Vares och Anna Veijola. Johanna Bonäs och Berndt Schauman har översatt och bearbetat de titlarna.

Från och med HI3 består serien av originalverk på svenska. Johanna Bonäs har planerat och skrivit de här titlarna.

Titlar i serien

Kom igång med dina digitala läromedel

Här hittar du instruktioner och tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få e-post om senaste litteraturnytt, erbjudanden, tillställningar och andra roliga nyheter från oss på S&S Litteratur en gång i månaden.

nyhetsbrev böcker pärmbilder