Geos


Geos är en serie i geografi för gymnasiet enligt GLP2016. Serien är en översättning av den finska serien Geos, som utges av Sanoma Pro.Olika områden av jordklotet presenteras ur ett natur- och kulturgeografiskt perspektiv i serien. Geos vill väcka elevernas intresse för ämnet geografi och ge dem en djupare förståelse för orsaker till och följder av olika risker i miljön.

Mellanrubrik här

Texten är skriven så att den talar direkt till eleven, bilderna är valda med omsorg och illustrationerna är informativa.

Varje kapitel innehåller en kort sammanfattning av det viktigaste och en fördjupande, extra läsning, allt för att möta behovet hos elever med olika kunskapsnivåer.

Varje kapitel innehåller också olika slag av uppgifter.

Geos ingår också i Gymnasiebanken, ett allt-i-ett-paket som omfattar digitala läromedel i de flesta läroämnen.

Författare

Serien Meridian har en bred, erfaren och mångsidig författargrupp. Bakom den finska förlagan Geos står Hannele Cantell, Heikki Jutila, Jari Kolehmainen, Sirpa Lappalainen och Mari Sorvali. Ralf Carlsson har översatt och bearbetat.

Titlar i serien

Kom igång med dina digitala läromedel

Här hittar du instruktioner och tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få e-post om senaste litteraturnytt, erbjudanden, tillställningar och andra roliga nyheter från oss på S&S Litteratur en gång i månaden.

nyhetsbrev böcker pärmbilder