Startsida » Gymnasiet » Geografi » Meridian

Meridian


Meridian är S&S serie i geografi för gymnasiet enligt läroplanen för GLP2021. Meridian redogör tydligt och tankeväckande för globala fenomen. Serien granskar världen med individen, samhället och miljön i centrum. Särskild vikt läggs vid hållbar utveckling och cirkulär ekonomi. Såväl ekologiska som etiska aspekter betonas. Meridian sätter tydlighet i första rummet: strukturen är överskådlig och de olika elementen stöder och differentierar. Olika typer av geomedia används genomgående i både presentation och uppgifter.

Om Meridian

Världen runt ur många perspektiv! Den nya serien Meridian redogör tydligt och tankeväckande för globala fenomen.

Serien granskar världen med individen, samhället och miljön i centrum. Särskild vikt läggs vid hållbar utveckling och cirkulär ekonomi. Såväl ekologiska som etiska aspekter betonas.

Meridian sätter tydlighet i första rummet: strukturen är överskådlig och de olika elementen stöder och differentierar. Studeranden ser genast vad som är grundläggande stoff och vad som fördjupar. Olika typer av geomedia används genomgående i både presentation och uppgifter.

Meridian är en översättning av Geos (LOPS2021) från Sanoma Pro. Vi har valt att ge ut serien i svensk version eftersom den har ett klart, tydligt och inspirerande grepp och dessutom mångsidigt innehåll.

Meridian har en klar, tematisk struktur som leder den studerande in i geografins värld och pekar på både bredd och djup.

Basinnehållet i varje kapitel är numrerat (t.ex. 1.1. Geografins särdrag). Fotografier, grafer, illustrationer, tabeller, diagram och kartor hjälper den studerande att förstå och är lika viktiga för inlärningen som textinnehållet. De studerande kan lätt repetera det inlärda med Kan du det här?-uppgifter som finns slutet av varje avsnitt.

Det fördjupande innehållet består av intressant tilläggsinformation och Ta reda på!-uppgifter. Det här materialet är inte numrerat och sektionsbalkarna har en mörkare bakgrundsfärg.

I slutet av varje kapitel finns en sammanfattning.

Uppgifterna är mångsidiga och låter den studerande öva, repetera och reflektera. De flesta öppna uppgifterna har modellsvar som lärarna kan låsa upp för sina studerande om, där och då de önskar.

Meridian ingår också i Gymnasiebanken, ett allt-i-ett-paket som omfattar digitala läromedel i de flesta läroämnen.

Författare

Serien Meridian har en bred, erfaren och mångsidig författargrupp. Bakom den finska förlagan Geos står Hannele Cantell, Heikki Jutila, Jari Kolehmainen, Sirpa Lappalainen och Mari Sorvali. Ralf Carlsson, Charlotte Elf-Grandin och Emilia Sylvin har översatt och bearbetat.

Titlar i serien

Kom igång med dina digitala läromedel

Här hittar du instruktioner och tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få e-post om senaste litteraturnytt, erbjudanden, tillställningar och andra roliga nyheter från oss på S&S Litteratur en gång i månaden.

nyhetsbrev böcker pärmbilder