Startsida » Gymnasiet » Kemi » Ke för gymnasiet

Ke för gymnasiet


Ke för gymnasiet är en serie för kemi för gymnasiet enligt GLP2016. Serien ger de studerande en bred allmänbildning i kemi och en god grund för ett naturvetenskapligt förhållningssätt.

Om KE för gymnasiet

Serien KE för gymnasiet är en serie i kemi för gymnasiet enligt läroplanen för GLP2016.

Serien vill väcka och fördjupa de studerandes intresse för studier i kemi. Uppgifterna är mångsidiga och böckerna har ett omfattande bildmaterial som stöder inlärningen.

För läraren ger serien möjligheter att planera undervisningen enligt den egna pedagogiska uppfattningen. Serien ger också utrymme för studier i grupp. Innehållet, uppgifterna och de praktiska experimenten kan också behandlas som större forskningsprojekt.

Läromedlen innehåller också modellsvar och videobaserade
beskrivningar av olika fenomen.

Serien utkom endast i tre delar, eftersom utgivningen av den finska förlagan därefter avbröts.

KE för gymnasiet ingår också i Gymnasiebanken, ett allt-i-ett-paket som omfattar digitala läromedel i de flesta läroämnen.

Författare

Serien KE för gymnasiet baserar sig på Lukion kemia. Bakom den finska förlagan stod Päivi Koskinen och Ari Koskinen. Hannele Hagström och Triin Gyllenberg har översatt och bearbetat.

Titlar i serien

Kom igång med dina digitala läromedel

Här hittar du instruktioner och tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få e-post om senaste litteraturnytt, erbjudanden, tillställningar och andra roliga nyheter från oss på S&S Litteratur en gång i månaden.

nyhetsbrev böcker pärmbilder