Ma Gemensam


Ma Gemensam är den första gemensamma kursen i matematik för gymnasiet enligt läroplanen för GLP2016.
 
Kursens målsättning är att stärka och komplettera de kunskaper och färdigheter som behövs för att studera matematik i gymnasiet. Ma Gemensam vill att den studerande ska upptäcka hur viktig matematiken är för studierna i gymnasiet och också förstå matematikens betydelse i arbetslivet och samhället i stort.

Om MA Gemensam

Ma Gemensam är den första gemensamma kursen i matematik för gymnasiet enligt läroplanen för GLP2016.

Läromedlet ger de studerande en utomordentlig möjlighet att bekanta sig med studierna i kort och lång matematik innan de slår fast studieinriktningen.

Kursens målsättning är att stärka och komplettera de kunskaper och färdigheter som behövs för att studera matematik i gymnasiet. Ma Gemensam vill att den studerande ska upptäcka hur viktig matematiken är för studierna i gymnasiet och också förstå matematikens betydelse i arbetslivet och samhället i stort.

Läromedlet innehåller teori, uppgifter, facit och också modellsvar. Dessutom ingår frågor för reflektioner och videor som visar valda uträkningar.

MA Gemensam ingår också i Gymnasiebanken, ett allt-i-ett-paket som omfattar digitala läromedel i de flesta läroämnen.

Författare

MA Gemensam har en bred, erfaren och mångsidig författargrupp. Bakom den finska förlagan Yhteinen tekijä, Lukion matematiikka 1 står Markku Ekonen, Sanna Hassinen, Paavo Heiskanen, Katariina Hemmo, Päivi Kaakinen, Jorma Tahvanainen och Timo Taskinen. Leif Österberg har översatt och bearbetat.

Titlar i serien

Kom igång med dina digitala läromedel

Här hittar du instruktioner och tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få e-post om senaste litteraturnytt, erbjudanden, tillställningar och andra roliga nyheter från oss på S&S Litteratur en gång i månaden.

nyhetsbrev böcker pärmbilder