Ma Lång


Ma Lång (GLP2016) är en serie i lång matematik. Den leder in i de matematiska begreppens värld. Matematiska begrepp åskådliggörs på ett konkret och exakt sätt. Det finns uppgifter av olika svårighetsgrad som lämpar sig såväl för övning av baskunskaper som för utmaningar för dem som vill fördjupa sig i ämnet. I serien återkommer teori, exempel och tips om hur man använder tekniska hjälpmedel på ett naturligt sätt.

Om MA Lång

Ma Lång är ett läromedel i lång matematik för GLP2016.

Serien täcker samtliga nationella kurser.

Ma Lång leder in i de matematiska begreppens värld. Begreppen åskådliggörs på ett konkret och exakt sätt. Serien har uppgifter av olika svårighetsgrad med såväl övning av baskunskaper som utmaningar för dem som vill fördjupa sig. I serien återkommer teori, exempel och tips om hur man använder tekniska hjälpmedel på ett naturligt sätt.

Läromedlet innehåller teori, uppgifter, facit och också modellsvar. Dessutom ingår frågor för reflektioner och videor som visar valda uträkningar.

Ma Lång kan användas i traditionell undervisning och i så kallad
omvänd undervisning (flipped classroom).

MA Lång ingår också i Gymnasiebanken, ett allt-i-ett-paket som omfattar digitala läromedel i de flesta läroämnen. 

Författare

Serien MA Lånfg har en bred, erfaren och mångsidig författargrupp. Bakom den finska förlagan Tekijä, Pitkä matematiikka står Markku Ekonen, Sanna Hassinen, Paavo Heiskanen, Katariina Hemmo, Anna Leena Kairema, Maria Pirttimaa och Timo Taskinen. Niklas Palmberg, Jan-Anders Salenius och Leif Österberg har översatt och bearbetat.

Titlar i serien

Kom igång med dina digitala läromedel

Här hittar du instruktioner och tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få e-post om senaste litteraturnytt, erbjudanden, tillställningar och andra roliga nyheter från oss på S&S Litteratur en gång i månaden.

nyhetsbrev böcker pärmbilder