Psyke


Psyke är en serie i psykologi för gymnasiet enligt läroplanen för GLP2021. Serien bygger en stabil grund både för livet och fortsatta studier.
 
Psyke presenterar psykologi som vetenskap med en stark förankring i den senaste forskningen och konkreta exempel. Läromedlets struktur hjälper de studerande att utveckla såväl studiefärdigheter som empati och interaktiva färdigheter. Uppgifterna betonar både enskilt arbete och möten med andra.

Om Psyke

Fakta, observation, reflektion och analys! Den nya serien Psyke utgår från de studerande och deras verklighet och bygger en stabil grund både för livet och fortsatta studier.

Psyke presenterar psykologi som vetenskap på ett stimulerande sätt och med en stark förankring i den senaste forskningen. Med konkreta exempel befäster den kunskapen i vardagen. Läromedlets struktur och anslag hjälper de studerande att utveckla såväl studiefärdigheter som empati och interaktiva färdigheter. Uppgifterna betonar både enskilt arbete och möten med andra.

Serien ger en stark grund i att förstå psykologin som vetenskap och utmanar till att utforska olika företeelser. Diagram, tabeller och figurer gör det lättare att förstå psykologins begrepp och fenomen. Materialet öppnar dörren till såväl den psykologiska forskningstraditionen som ny forskning.

Psyke ingår också i Gymnasiebanken, ett allt-i-ett-paket som omfattar digitala läromedel i de flesta läroämnen.

Författare

Serien Psyke har en bred, erfaren och mångsidig författargrupp. Bakom den finska förlagan Mieli står Kristiina Holm, Eino Partanen, Atte Tahvanainen och Vesa Åhs. Christina Mickos har översatt och bearbetat.

Titlar i serien

Kom igång med dina digitala läromedel

Här hittar du instruktioner och tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få e-post om senaste litteraturnytt, erbjudanden, tillställningar och andra roliga nyheter från oss på S&S Litteratur en gång i månaden.

nyhetsbrev böcker pärmbilder