Visa allt Dölj digitala läromedel Visa enbart digitala läromedel
Loistava juttu! a Oppikirja

Loistava juttu!

Martin, Åstrand

Loistava juttu!

åk 3-6

 

Loistava juttu! är en serie i modersmålsinriktad finska för tvåspråkiga elever i årskurserna 3-6 i den grundläggande utbildningen. För eleven finns en textbok, Oppikirja, en arbetsbok, Tehtäväkirja, och en Digital elevlicens för varje årskurs. För läraren finns ett Digitalt materialpaket.

Loistava juttu! tar upp samma teman som Juttu luistaa (läromedel i A-finska för samma årskurser) och kan därför vid behov användas parallellt.

Varje kapitel i Oppikirja har två texter. Den ena är författarnas egen ramberättelse och handlar om elevens vardag. Den andra är en autentisk text som kompletterar ramberättelsen med talspråk, idiom och den finska kulturen. De autentiska texterna är utdrag ur skönlitterära barn- och ungdomsböcker samt faktaböcker.

Tehtäväkirja innehåller övningar med fokus på språkvård, på olikheter i det svenska och finska språkbruket och på finsk kultur. Övningarna framskrider från enkla till mer krävande. Eleverna övas i att tala, skriva, lyssna och läsa, samt producera eget språk både muntligt och skriftligt. Eleven får arbeta med övningarna individuellt, i par eller i grupp. Serien Loistava juttu! bygger på kommunikativ inlärning.

Serien följer läroplansgrundernas centrala innehåll för årskurserna 3-6 (LP2016).  

Mervi Lindman är illustratör för serien.

 

 

 

Alla titlar i serien