Startsida » Förskola » Modersmål » Fikonfnatt

Fikonfnatt


Träffa Ficke Fikonfnatt och Lillis i serien Fikonfnatt! Tillsammans undersöker de språket, räknar och lär sig bokstäverna. Dessutom funderar de på kroppen, hur man rör sig i trafiken och hurdan en god vän är. Till läroboken Fikonfnatt hör ett läromedel i matematik, Matte med Ficke och Lillis, och ett lärarmaterial.

Om Fikonfnatt

Börja förskolan med Ficke och Lillis! Ficke och Lillis är två glada, snälla
och nyfikna kompisar. Ficke är busig och ibland lite rädd, Lillis är modig. Ficke är lång, Lillis kort. De tycker om olika saker. Ändå har de kul tillsammans, och lär sig samtidigt bokstäver, siffror, former och tar reda på mer om naturen och miljön där de bor.

Serien Fikonfnatt tar fasta på barnets nyfikenhet, lekfullhet och
kreativa skapande på ett naturligt sätt. Eleven står i fokus och tematiken
i boken utgår från barnets vardag och närmiljö.

I serien ingår aktivitetsboken Fikonfnatt, aktivitetsboken Matte med Ficke och Lillis samt lärarmaterialet Fikonfnatt digitalt materialpaket.

Förskolebarn behöver inte kunna läsa, och bilderna är därför avgörande för att de ska kunna förstå uppgifterna. Johanna Högväg har gjort de genomtänkta illustrationerna i böckerna.

Böckerna hade både uppgifter där barnet fyller i svaret i boken och uppgifter med fokus på till exempel diskussion, logiskt tänkande, undersökande arbetssätt eller ett inre och yttre välmående.

Ficke och Lillis låter eleverna känna att man kan vara både lika och olika och ändå må bra tillsammans!

Titlar i serien

Kom igång med dina digitala läromedel

Här hittar du instruktioner och tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få e-post om senaste litteraturnytt, erbjudanden, tillställningar och andra roliga nyheter från oss på S&S Litteratur en gång i månaden.

nyhetsbrev böcker pärmbilder