Startsida » Gymnasiet » Fysik » Fys för gymnasiet

Fys för gymnasiet


Fys för gymnasiet är en serie i fysik enligt GLP2016. Med seriens hjälp kan den studerande forma, tolka och utvärdera olika modeller samt använda dem för att beskriva fenomen och göra prognoser.

Fysikens fenomen och teorier åskådliggörs med goda exempel. De mångsidiga uppgifterna förbereder den studerande för studentexamen och fortsatta studier i fysik.

Serien ger läraren större möjligheter att planera undervisningen utgående från olika pedagogiska tankegångar. Innehållet, uppgifterna och de experimentella undersökningarna kan studeras i samarbete med andra eller som undersökande inlärning. Serien passar också i självstudiesyfte.

Om Fys för gymnasiet

Texten är skriven så att den talar direkt till eleven, bilderna är valda med omsorg och illustrationerna är informativa.

Varje kapitel innehåller en kort sammanfattning av det viktigaste och en fördjupande, extra läsning, allt för att möta behovet hos elever med olika kunskapsnivåer.

Varje kapitel innehåller också olika slag av uppgifter.

Fys för gymnasiet ingår också i Gymnasiebanken, ett allt-i-ett-paket som omfattar digitala läromedel i de flesta läroämnen.

Författare

Serien Fys för gymnasiet har en bred, erfaren och mångsidig författargrupp. Bakom den finska förlagan Fysiikka står Jenni Andersin, Pentti Frondelius, Jari Latva-Teikari och Heikki Lehto. Jonas Waxlax har översatt och bearbetat.

Titlar i serien

Kom igång med dina digitala läromedel

Här hittar du instruktioner och tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få e-post om senaste litteraturnytt, erbjudanden, tillställningar och andra roliga nyheter från oss på S&S Litteratur en gång i månaden.

nyhetsbrev böcker pärmbilder