Juttu luistaa


Juttu luistaa är en serie i A-finska för åk 3–6.

Serien är utarbetad med tanke på differentering. Varje kapitel har text och uppgifter på två nivåer: för nybörjare och för den som redan kan en del finska.

Om Juttu luistaa

Juttu luistaa är en serie i finska enligt A1-lärokurs och riktar sig främst till enspråkiga elever. Serien är utarbetad med tanke på differentiering.

Serien riktar sig till årskurs 4–6. Juttu luistaa a är för årskurs 3, Juttu luistaa b för årskurs 4 och så vidare.

För varje årskurs finns

  • textbok
  • arbetsbok
  • digital elevlicens
  • digitalt materialpaket för läraren.

Varje kapitel i textböckerna har två texter av olika svårighetsgrad. Nya strukturer som tas upp presenteras i anslutning till den enklare texten.

Arbetsböckernas övningar går från enkla till mer krävande, från att känna igen och förstå till att tillämpa.

Med de digitala elevlicenserna kan eleven lyssna på texterna och de enskilda orden i styckeordlistorna samt göra uppgifter med omedelbar respons.

I de digitala materialpaketen ingår bland annat översikt med handledning, facit till arbetsboken, kopieringsunderlag med muntliga uppgifter för samtliga kapitel i boken och provpaket med facit.

Författare

Författargruppen har bred, mångårig erfarenhet av finskundervisning i grundskolans lägre årskurser. Anita Åstrand och Kirsi Martin står bakom serien.

Titlar i serien

Kom igång med dina digitala läromedel

Här hittar du instruktioner och tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få e-post om senaste litteraturnytt, erbjudanden, tillställningar och andra roliga nyheter från oss på S&S Litteratur en gång i månaden.

nyhetsbrev böcker pärmbilder