Åk 1-6 Engelska
Thank you!
Långström, Hildén, Posa

Thank you! 6 Textbok

Thank you! 6 är byggd för att ge både en tydlig lärstig och goda möjligheter till differentiering. Den rikt illustrerade textboken består av 20 kapitel fördelade på fem avsnitt.

Alla kapitel har innehåll på tre nivåer. Kapitel 116 har
-en bastext med grammatikruta
-en tematisk bildordlista, Top 12, som lämpar sig för alla nivåer (också specialundervisning)
-en fördjupad text, More FUN, för den som vill ha eller behöver mer utmaning.

I bastexterna får eleverna bland annat möta vännerna Ronica, Amelia, Helmi, Enzo och Dev. De är alla med i ett internationellt projekt och träffas regelbundet över nätet. De berättar berättelser, undersöker och samarbetar. Dessutom finns det texter om Samväldet, Oceanien och mer. Bildordlistan Top 12 omfattar tolv viktiga ord och fraser inom teman som yrken, byggnader, möbler och djur världen över. More FUN-texterna fördjupar och utvecklar kapitlets tematik med texter om bland annat sevärdheter, kulturyttringar och jobb som inte längre finns.

Kapitel 1720 har också innehåll på tre nivåer kring ett internationellt tema. Teman är miljörörelsen, Eurovision Song Contest, de olympiska spelen och Förenta nationernas fredsarbete.

Bak i boken finns kapitelordlistor som omfattar orden med fet stil i bastexterna. Sist finns en alfabetisk engelsk-svensk ordlista som omfattar både orden i bastexterna och Top 12-orden.

Andra titlar i serien