Klingenberg, Sundén

Ordresan 2 Brevbullen

Läsebok


Ordresan 2 Brevbullen hör till läromedelsserien Ordresan, modersmål och litteratur för åk 1-2. Brevbullen är tänkt att användas i årskurs 2.

Alla texter i Brevbullen hör ihop, men kan läsas kapitelvis. Texterna lämpar sig för elever som redan kan läsa eller som högläsning i klass. Den vänstra sidan på varje uppslag innehåller kortare och aningen enklare text än den högra sidan så att en svag läsare kan läsa enbart den. Med hjälp av bilderna kan även den svaga läsaren följa hela historiens förlopp.

Brevbullen är fristående fortsättning på historien om Busfarfar, och i den får läsarna följa Zakirs och Lyras äventyr. Zakir träffar vi redan i Busfarfar, men i Brevbullen får han en större roll. Han blir kompis med Lyra, som är ny i klassen. Lyra är modig och full av upptåg, och Zakir både lockas och blir lite skrämd av alla äventyr hon vill dra med honom på. De bakar in en elak lapp i en bulle de ger vaktmästaren Rasse för att hämnas på att han rivit kojan på skolgården. Nästa dag kommer inte Rasse till skolan. Zakir och Lyra blir oroliga. Har de gjort Rasse ledsen eller sjuk?

Till Läseboken hör också en Aktivitetsbok, en Läsförståelsebok samt ett Digitalt materialpaket för lärare.

Andra titlar i serien